Exact Globe Next (HU) Exact Synergy Enterprise (HU) Hírek

Fontos információk az Online Számla feltöltéshez

  • 2018-05-09

Kedves Exact felhasználók!

 

2018. július 1-jétől kötelező adatot szolgáltatni a legalább 100 ezer forint áthárított áfát tartalmazó, belföldi adóalanyok közötti ügyletekről kiállított számlákról.

 

Az úgynevezett Online Számla feltöltéshez a kész megoldást az Exact publikálja, azonban mi is tudjuk, hogy egy ilyen nagyságú változás nem mindig zökkenőmentes.
Az E4 azon dolgozik, hogy ügyfelei a lehető legkisebb mértékben érezzék meg az Online Számlára átállás következményeit. A könnyebb eligazodás érdekében összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat, mellyel a felkészülés is hatékonyabb lehet.

 

Az Exact Globe Next 415 és az ezt követő Exact Globe Next 416 frissítése az Online Számla feltöltéshez várhatóan június elején érkezik. Addig is érdemes felkészülni, ellenőrizni az egyénileg használt Exact Globe Next (EGN) verzióit. A fejlesztés beüzemeléséhez tehát szükség lesz egy verziófrissítésre.

 

A szükséges verziófrissítés kapcsán szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a jelenleg működő interfészek, egyedi riportok használata esetén fordítsanak külön figyelmet ezek tesztelésére, és megfelelő működésére az új verziókban.

 

Fontos a frissítéssel kompatibilis környezet kialakítása, így akik régebbi verzióval dolgoznak, tekintsék át az MS SQL verziókat, valamint a szükséges rendszerkövetelményeket. Ezekről az Exact oldalán részletes leírás található.

 

Ezzel párhuzamosan az Exact Synergy és az Exact Synergy Enterprise frissítése is elengedhetetlen a zavartalan működéshez.

 

Az online számla kibocsátásához a NAV felületén kell regisztrálni, erről bővebb tájékoztató a linkre kattintva olvasható. Ugyanitt kialakítottak egy külön regisztrációs tesztfelületet, ahol június 30-ig lehet ellenőrizni, hogy a számlázóprogram megfelel-e a törvényi előírásoknak.

 

Támogatás, konzultáció igényléséhez keressék bizalommal kollégáinkat.