A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közlése szerint 2018. 08. 01-én 18:00 órai kezdettel várható az Online Számla 1.0.6 javító verzió telepítése, ez idő alatt az Online Számlázó nem lesz elérhető.

A verzió tartalmáról a NAV Informatikai változások menüpontjában található részletes leírás.

Mint a hivatal jelezte, a verzió telepítése az interfész dokumentációban található karbantartási módban fog történni és az alábbi menetrendre lehet számítani:

 

  • 18:00 órától az Online Számlázó nem lesz elérhető (nem lesz átlépési lehetőség a felületen)
  • 18:05 órától az aktuálisan érvényes webes és interfészes tokenek törlésre fognak kerülni, melynek következtében a felhasználók a frontenden kijelentkeztetésre kerülnek, a számlázóprogramok pedig egyes /manageInvoice kérésekre INVALID_EXCHANGE_TOKEN hibaüzenetet kaphatnak. A felhasználók ezt követően a felületre újra beléphetnek, a számlázóprogramok pedig újra kérhetnek tokent az adatszolgáltatás teljesítéséhez.
  • 18:30 órától a szerver a /tokenExchange operációkat MAINTENANCE_MODE hibaüzenettel elutasítja. A többi interfészes operáció kiszolgál, a már kikért exchange tokenek az érvényességi idejükön belül felhasználhatók.
  • 18:35 órától a szerver a számlabejelentő interfésze minden operációját MAINTENANCE_MODE hibaüzenettel elutasítja, a frontenden nem lehet kézi számlát rögzíteni. Fenti korlátozásokon túl a rendszer minden más kérést kiszolgál.
  • 19:35 órakor a kiszolgálás újraindul.

 

A telepítés végeztével frissítést tesznek közné, ezért érdemes követni az Online Számla oldalát.

(Korábban 15:00 órai kezdettel tervezték a telepítést, melynek időpontját nap közben változtatták meg.)